Strawberry Publishing AB kjøper Bazar forlag i Sverige

– Feelgood og de varme leseopplevelsene gjør seg i stadig større grad gjeldende på bestselgerlistene, og der tror vi spesielt Lucinda Riley har et potensiale til å bli en av de absolutt største i sjangeren. Kjøpet av Bazar gir oss i tillegg en større bredde i våre utgivelsesprofil og et digitalt fotfeste med deres omfattende backlist som nå skal spilles inn, sier Petter Stordalen til SVB.se

Strawberry Publishing AB köper Lucinda Rileys förlag Bazar i Sverige

– Strawberry Publishings svenska organisation börjar att sätta sig, snart offentliggör vi de första svenska författarna och med Bazar får vi en bred lista med stora utländska författare. Vi ligger i fas med vår plan, säger Petter Stordalen.

Bazar är ett nordiskt förlag med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Förlaget startades 2002 och har framför allt gett ut översatt skönlitteratur. Genom uppköpet tar Strawberry Publishing Sverige över de svenska rättigheterna till storsäljande författare som exempelvis Lucinda Riley, Paulo Coelho, Bernard Cornwell, Nina George, Ildefonso Falcones, Cecelia Ahern och Terry Hayes.

– Öyvind Hagen har visat på en otrolig förmåga att hitta och ge ut populär utländsk litteratur, säger Strawberry Publishings svenska VD Rebecka Leffler. Bazar har en bred kommersiell utgivning, med ett antal fina författarskap, som vi nu ser fram emot att jobba vidare med tillsammans med det nätverk av duktiga och professionella samarbetspartners som Bazar knutit till sig.

– Strawberry Publishing tar över ett levande förlag, med många intressanta författarskap och ett duktigt och entusiastiskt team, säger Öyvind

– Vi har ansvarat för försäljningen för Bazar de senaste tio åren. Bazar har en stark säljande lista med många succéer. Det ska bli roligt att påbörja ett nytt samarbete med teamet inom Strawberry Publishing, säger Anders Hemming på säljbolaget Hemming & Baggfelt.

Ett av de viktigaste författarskapen är den irländska författaren Lucinda Riley som har sålt över 15 miljoner böcker över hela världen. Hennes framgångsrika romansvit har snabbt vunnit allt fler läsare i Sverige och toppar just nu bästsäljarlistorna i Sverige och runtom i Europa. Fjärde delen i serien, Pärlsystern, samt pockettiteln Skuggsystern (del tre i sviten) har nyligen släppts på den svenska marknaden. Rättigheterna till en tv-serie med flera säsonger har förvärvats av ett produktionsbolag i Hollywood.

– Lucinda Riley är en författare jag länge har velat arbeta med, säger Karin Linge Nordh, publicistisk chef för skönlitteratur på Strawberry Publishing Sverige. Hon har en fantastisk förmåga att väva samman nutid och dåtid i episka, fängslande bladvändare. Hennes romaner bärs upp av starka kvinnliga huvudkaraktärer, vilket läsarna älskar.

– Nu ska vi ta tillvara på de många outnyttjade digitala rättigheterna, säger Rebecka Leffler. Det är oerhört glädjande att Sveriges alla lyssnare snart kommer att kunna stifta bekantskap med en skatt av oupptäckta ljudbokspärlor. Vi har redan påbörjat arbetet med att knyta till oss de bästa rösterna, och vi är stolta över att Gunilla Leining ska läsa in Lucinda Riley.

För mer information kontakta Strawberry Publishing Sverige: 
Rebecka Leffler, VD, +46 70 770 02 81; rebecka@strawberrypublishing.se
Karin Linge Nordh, publicistisk chef/skönlitteratur, +46 70 496 36 63; karin@strawberrypublishing.se

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *