Krimfestivalen 2020

5.-7. mars er det endelig duket for Krimfestival, og i år er vår egen Tom Egeland hovedforfatter ved festivalen.

Fra og med den første torsdagen i mars vil krimentusiaster fra inn- og utland samles i Cappelen Damms lokaler for å gjøre et tredagers dypdykk i den populære sjangeren. Festivalen har blitt arrangert hvert år siden 2012, og har blitt trukket fram av The Guardian som en av verdens ledende krimfestivaler.

Ved årets festival er Strawberry Publishing og Capitana godt representert med våre forfattere. I løpet av helgen kan du blant annet møte de dyktige folkene bak TV-serien Wisting, høre Nicola Rayner, Torkil Damhaug og Helene Flood diskutere forholdet mellom psykiatri og krim, eller være vitne til at Tom Egeland diskuterer krim med noen av Norges største krimstjerner.

Se hele programmet og les mer om krimfestivalen her.

Myriam H. Bjerkli

Myriam H. Bjerkli (f.1963) er født i Tromsø. I dag er hun bosatt i Larvik, der hun jobber som forlegger, forfatter, oversetter, selger og frilansjournalist. Bjerkli har bidratt til flere antologier, tidsskrifter og aviser med intervju, dikt, noveller og kåseri, samt vunnet diverse skrivekonkurranser.

Bjerkli debuterte som krimforfatter i 2017 med Lille Linerle til strålende anmeldelser.
Djevelens yngel er Bjerklis andre utgivelse på Capitana forlag. Boka kommer ut våren 2020.

Aktuell med: Djevelens yngel på Capitana forlag.

Tom Egeland

Tom Egeland (f.1959) er tidligere journalist og nå fulltids forfatter. Han debuterte i 1988 med grøsseren Stien mot fortiden.

Egeland er særlig kjent for bøkene om arkeologen Bjørn Beltø. Den første, Sirkelens ende (2001), ble kalt «den norske Da Vinci-koden» fordi den utkom to år før Dan Browns verdensbestselger om samme tema. Han har skrevet sju bøker om Bjørn Beltø, men har også skrevet en rekke thrillere og ungdomsbøker.

Egeland har mottatt en rekke litterære priser .

Aktuell med: Falken på Capitana forlag.

Thomas Enger

Thomas Enger (f.1973) jobbet som journalist før brakdebuten med kriminalromanen Skinndød i 2010. Dette var den første i en serie på fem bøker om journalisten Henning Juul. Engers bøker er solgt til over 30 land.

I 2018 skrev han krimsensasjonen Nullpunkt sammen med forfatter kollega Jørn Lier Horst. Enger har også skrevet ungdomsromaner som begge har mottatt den gjeve U-prisen. I år er han igjen nominert med romanen Enkebyen – De bortførte, og senere i vår kommer oppfølgeren til denne.

Aktuell med: Enkebyen 2 – De døde på Capitana forlag

Jan-Erik Fjell

Jan-Erik Fjell (f.1982) har siden brakdebuten i 2010 med Bokhandlerprisvinneren Tysteren skrevet fem kriminalromaner om Anton Brekke.
Fjell var da den yngste forfatteren som noen gang har fått Bokhandlerprisen.

Fjell har et stort og trofast publikum. Det er solgt mer enn en halv million eksemplarer av bøkene hans fordelt på 14 land.

Aktuell med: Gjemsel på Capitana forlag.

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst (f.1970) er kriminalforfatter og dramatiker. Fram til september 2013 arbeidet han som etterforskningsleder i Vestfold politidistrikt.

For sitt forfatterskap har Horst blant annet mottatt Bokhandlerprisen, Rivertonprisen, Glassnøkkelen, The Martin Beck-Award og The Petronia Award. Horst er kjent for sin serie om politimannen William Wisting, CLUE-serien som er krim for barn og unge i alderen 9-14 år, samt Detektivbyrå Nr.2 – krim for barn i aldersgruppen 6-9 år.

Aktuell med: Illvilje på Capitana forlag.

Jørgen Jæger

Jørgen Jæger (f.1946) er en kritikerrost krimforfatter. Han debuterte med kriminalromanen Skyggejakten i 2003, den første boka i serien om lensmannen Ole Vik & Co. Hans endelige gjennombrudd kom i 2012 med kriminalromanen Stemmen.

I 2016 ble det solgt over 130 000 eksemplarer av bøkene hans i Norge, og Jæger er nå etablert i den absolutte toppen av norske krimforfattere. Jæger har vært nominert til Bokhandlerprisen hele fire ganger.

Aktuell med: Judasskuddet på Capitana forlag.

Nicola Rayner (UK)

Nicola Rayner ble født i Abergavenny, Sør-Wales.

Hun jobber som frilansjournalist og skriver for blant annet The Guardian og The Independent.

Etter Ruth, hennes debutroman, vant andre plass i Cheltenhams romankonkurranse i 2018. Hun bor i London sammen med mannen sin og en Jack Russell.

Aktuell med: Etter Ruth på Capitana forlag.

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *