Vi gir bort underholdning for hele familien!

Da vi fikk bekreftelsen på at skoler og barnehager stenger ned, hadde vi en kjapp idérunde på hvordan vi som forlag kunne gjøre noe positivt. Idéen om å gi bort tre av våre beste bøker kom raskt, og både Thomas Enger, Katrine Engberg og Tom Egeland ble veldig glade for å kunne bidra.

I tillegg har også Hans Jørgen Sandnes som sammen med Jørn Lier Horst utgir barnebokseien om Detektivbyrå Nr. 2, invitert til gratis tegnekurs på nett. Mandag, tirsdag og torsdag denne uken kan alle barn lære seg å tegne Oliver, Tiril og Åtto på Detektivbyrå nr. 2 sin Facebookside. Mandag 16. mars klokken 13:00 var det duket for første livesending, og over tusen barn og voksne fulgte ivrig med.

 

Thomas Engers Enkebyen, Tom Egelands Codex og Katrine Engbergs Krokodillevokteren kan lastes ned gratis som e-bok via Adlibris.noTanum.no og ebok.no.

Av tekniske årsaker må ARK.no ta 1 krone for nedlastning, men der kan man også få lastet bøkene ned som lydbøker.

Vi håper dette kan bidra til at ventetiden blir litt kortere for alle de som sitter hjemme i disse dager!

 

Thomas Enger er nominert til U-prisen for denne utgivelsen. VGs anmelder trillet terningkast 5 på terningen, og omtalte den som en oppslukende dystopi.

«Thomas Engers dystopiske ungdomsroman har alt som skal til for å bli en suksess både her hjemme og ute verden.»

I Enkebyen møter vi Stella (16) og faren som er på flukt fra bygda de har bodd i hele livet. Etter en strabasiøs ferd gjennom utrygge områder, kommer de omsider frem til Enkebyen. I Enkebyen er en rekke kvinner og jenter forsvunnet, og noen av dem dukker opp drept med en J malt eller risset inn på kroppen. Det går rask opp for Stella at hun er i livsfare, bare fordi hun er jente. Men ingen gjør noe i den gjennomregulerte byen der mye handler om å få ned befolkningstallet. Ingen tør. For Stella blir dette en kamp om å overleve. Om å finne veien videre, selv om det virker umulig. Det handler om å bli voksen, og om å finne noen å tro på. Om kjærlighet og om å gjøre vanskelige valg hun ikke aner konsekvensene av, før det er for sent.

 

 

Katrine Engberg er Nordens nye krimstjerne. Den siste tiden har hun også toppet bestselgerlistene i Sverige og Canada med debutboken Krokodillevokteren. Boken er utgitt i 24 land, og har bare i Danmark solgt over 100.000 eksemplarer.

Krokodillevokteren er den første boken i den kritikerroste Københavnserien. Det er en nervepirrende og spennende roman om svik og hevn. En iskald vintermorgen i København blir en ung kvinne funnet drept i leiligheten sin. I ansiktet hennes her det risset inn et intrikat mønster. Dette blir opptakten til et mareritt for husverten hennes, Esther de Laureti. Og ikke minst for politietterforskeren Jeppe Kørner og Anette Werner som får saken på sitt bord. Etterforskningen blir stående i stampe inntil Ester avslører at huner i ferd med å skrive en kriminalroman som på en prikk skildrer mordet de nå står overfor. Hvem kan ha lest manuset og latt en ond fantasi bli virkelighet? Esther blir dratt inn i et sykt menneskes fantasiverden, og Jeppe og Anette blir nødt til å grave i fortiden for å avdekke de hemmelighetene som ligger bak den kaldblodige forbrytelsen.

«For en fantastisk debut! Katrine Engberg er en absolutt stjerne!» Camilla Läckberg

 

 

Codex er den åttende kriminalromanen om Bjørn Beltø. VGs anmelder trillet terningkast 5 på terningen og omtalte den blant annet som «… en velskrevet og lekkert innviklet thriller..»

I Codex står Bjørn Beltø overfor et nytt dramatisk kriminalmysterium der en to tusen år gammel kodeks, Jesu tornekrone, to døde arkeologer og en teologisk konflikt som vil rokke ved vår forståelse av kristendommen noen av ingrediensene. Det dukker også opp en mystisk kvinne som raskt får Bjørn Beltøs oppmerksomhet da hun kommer til ham for å få hjelp. Har hun en tilknytning til de uhyggelige hendelsene som funnet av kodeksen og tornekronen fører med seg? Det er tydelig at noen overvåker Beltø, og at de er villige til å gå svært langt for å sikre seg makten over avsløringene kodeksen kan bringe frem i lyset.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *