– Petter Stordalen har vært en uvurderlig hjelp

Tom Egeland hentet inn eksperthjelp til sin første finansthriller.

Tom Egelands første finansthriller – Kongen – har siden utgivelse blitt omtalt og fått sterke anmeldelser i flere av landets aviser. I Kongen møter du alt fra milliardærer og gangstere til politifolk og journalister. Egeland selv har over 30 års erfaring som journalist og redaktør, men hvordan milliardærer, gangstere og politifolk tenker, måtte han få hjelp med fra personer som var kjent med miljøene. Det har vært en omfattende researchjobb og i kulissene har han blant annet fått eksperthjelp av Petter Stordalen.
– I researchfasen var Petter Stordalen uvurderlig til å gi meg gode råd – både om bakteppet for hovedpersonens økonomiske krise, men også hvordan ekstremt rike nordmenn tenker. Man skulle jo tro at suget etter stadig mer penger ene og alene styrer rikfolk, men faktisk er det å lykkes vel så viktig for dem. Pengene er mer en belønning enn et mål i seg selv. Som Petter fortalte meg: Lykken over å tjene sine første ti millioner var enormt mye større enn da han gikk fra 100 millioner til 110 millioner. Og selv om jeg ikke er styrtrik, skjønner jeg godt hva han mener, sier Egeland.

I vår sendte Danmarks offentlige kringkastingsselskap (DR) et program om arbeidet til Egeland med Kongen. Tre dager til endes fulgte tv-teamet fra DR Egeland, hvor de også intervjuet Petter Stordalen. I tillegg til intervjuet dramatiserte DR noen av scenene fra boken og programmet skal etter planen bli vist på NRK senere i år.

Selv har Egeland som flere hundre tusen andre nordmenn sett seersuksessen EXIT på NRK, en serie som tegner et bilde og gir et innblikk i det norske finansmiljøet som for mange har vært ukjent.
– Jeg elsket tv-serien Exit. For en kvalm gjeng med kyniske drittsekker! Men selv om også Kongen foregår i Oslos finansmiljø, er ikke atmosfæren og kynismen like ekstrem. Selv om hovedpersonen min er særdeles usympatisk, er han også en mann av kjøtt og blod som begynner å reflektere over hvor kynisk og hensynsløs han er blitt, sier Egeland.

Den siste tiden har virkelighetsnære kidnappingssaker figurert i media, og i flere av anmeldelsene har handlingen i Kongen blitt assosiert med Lørenskog-saken.
– Selv om bokens tema overfladisk kan minne om Lørenskog-saken, er bokens kidnapping helt ulik virkelighetens tragedie. De to sakene er vidt forskjellige. Kongen er ingen thriller om Hagen-saken! Sier Egeland.

Kongen gikk i sin første salgsuke rett inn på en sterk 2. plass på Bokhandlerforeningen sin bestselgerliste for e-bøker. Nå er den fysiske boken tilgjengelig i alle landets bokhandlere, og farten ut av lager tyder på at det er Kongen det norske folk skal lese i ukene fremover.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *