HjemBøkerKvinnene snakker
9788293687115 org

Kvinnene snakker

379,-
Kjøp i nettbutikken

Åtte kvinner sitter på et høyloft og diskuterer i all hemmelighet. Ingen av dem kan lese eller skrive, derfor er August Epp blitt bedt om å føre referat. Kvinnene er mennonitter. I kolonien der de lever er det begått fryktelige overgrep mot kvinnene: gamle, unge, barn. Nå har de åtte kvinnene førtiåtte timer på seg. Innen den tid må de ha tatt en avgjørelse: Hvordan skal de leve med den uretten som er begått mot dem. Toews lar oss ta del i samtalen mens de trøster, erter, kjefter, diskuterer og tenker høyt sammen. Gjennom samtalene går det langsomt opp for oss hva de har vært utsatt for, og hvordan livet arter seg for dem som er nederst på rangstigen i et strengt religiøst samfunn. Miriam Toews (f.1964) bor i Toronto. Hun har skrevet seks prisbelønte romaner, hvorav et par tidligere er utgitt på norsk. Toews har mottatt et tjuetalls priser for sine romaner. Om Kvinnene snakker har hun uttalt at romanen er en «reaksjon gjennom fiksjon» på de overgrepene som skjedde mot kvinner og barn i et mennonittsamfunn i Bolivia mellom 2005 og 2009.

Åtte kvinner sitter på et høyloft og diskuterer i all hemmelighet. Ingen av dem kan lese eller skrive, derfor er August Epp blitt bedt om å føre
referat. Kvinnene er mennonitter. I kolonien der de lever er det begått fryktelige overgrep mot kvinnene: gamle, unge, barn. Nå har de åtte kvinnene førtiåtte timer på seg. Innen den tid må de ha tatt en avgjørelse: Hvordan skal de leve med den uretten som er begått mot dem.

Toews lar oss ta del i samtalen mens de trøster, erter, kjefter, diskuterer og tenker høyt sammen. Gjennom samtalene går det langsomt opp for
oss hva de har vært utsatt for, og hvordan livet arter seg for dem som er nederst på rangstigen i et strengt religiøst samfunn.

Informasjon

ISBN/Varenummer
9788293687115
Kategorier
Drama, Skjønnlitteratur, Oversatt skjønnlitteratur
Forlag
Strawberry Publishing Norge AS
Oversetter
Hilde Rød-Larsen
Utgivelsesår
2019
Sideantall
255
Originaltittel
Women talking